07 februari 2010

Grillning - en syssla för män

Grillning är en syssla för en riktig man, och många gånger den enda matlagning som mannen befattar sig med. Förmodligen därför att grillning medför vissa risker som lättantändliga vätskor, uppblossande flammor, glöd och mycket annat. Ända sedan stenåldern är det mannen som gör upp eld. När en man erbjuder sig att grilla händer följande...

1. Kvinnan handlar all mat.

2. Kvinnan kokar potatis, blandar en grönsallad, tinar vitlöksbröd, rör ihop ett par såser och förbereder efterrätten.

3. Kvinnan marinerar köttet, lägger det på ett fat tillsammans med kryddor och det nödvändiga grillverktygen. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen och stirrar i glöden - med en öl i handen.

4. Mannen placerar köttet på grillen.

5. Kvinnan dukar med tallrikar, bestick och servetter samt bär ut salladen, brödet, potatisen och såserna.

6. Kvinnan går ut till mannen och säger att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet.

7. Mannen tar bort köttet från grillen och lämnar över det till kvinnan.

8. Efter maten dukar kvinnan av bordet och diskar.

9. Alla gästerna tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter.

10. Mannen frågar därefter kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag??? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till, och det har han misstänkt länge, att det nästan aldrig går att göra en kvinna nöjd!


Inga kommentarer: