01 maj 2010

Valborg

Vädret var väl kanske inte det bästa igår men vi hade tur att det var uppehåll precis när majbrasan skulle tändas. Vi hade länge funderat om vi skulle gå dit överhuvudtaget men barnen ville så då blev det så. När vi kom dit blev det lite korvgrillning i dom små eldarna som brann. Halv sex sjöng manskören in våren och elden kunde tändas.

Marcus hade inte tid att vänta på att korvarna skulle bli varma och åt dom ogrillade istället.

Matilda och Felicia däremot hade lite mer tålamod och grillade sina korvar med varierande resultat. Hade inte alltid fokus på elden och antingen brände eller tappade korvarna. Tur vi hade tagit med oss mycket korv

Dom hade lite problem med att få fyr på brasan. Men efter ett tag så brann åtminstone halva men det var det enda som kom att brinna också. Åtminstone så länge vi var kvar.

Så här såg brasan ut då vi for nästan på väg att slockna. Den hade säkert brunnit 20-30 min vid detta laget. Det var ganska surt ris som låg i brasan. Det blev inte så lång visit för oss för vi var hungriga och ville hem och sätta oss framför våran egen brasa och grilla kött. Det är ju synd att dom ska tända majbrasan så tidigt på ottergården. Mitt i middagstiden.


Inga kommentarer: