09 augusti 2009

Helgens aktiviteter

Har haft fullt upp dom senaste dagarna. Allt började i fredags då vi packade ihop oss och drog till altercampingen där vi har bott i helgen och den där det årliga kräftfisket äger rum. Barnen har kört en massa fyrhjuling och badat så klart vem har inte gjort det i denna värme till och med jag har ju hunnit ner tre vänder i vattnet och det var välbehövligt att få kyla ner sig och frysa en liten stund för det har varit varmt.
Matilda och Marcus sitter och väntar på att få sig varsin hamburgare nere vid alterälven där kräftorna infångades. Kräftfångsten blev inte som den brukar men inte är vi lessen får det vi brukar ju ändå bli massa kvar efter kräftskivan.
En spännande dag för felicia som fick följa ut två vänder med båten och kolla burarna

Matilda letade upp den största kräftan och kelade lite med den innan det var dax för den att ta sig ett dopp i kastrullen.


Efter att kräftorna var kokade så drog vi i väg och fiskade. Vi hade bestämt att vi skulle äta fisk till middag och att vi skulle fiska upp den själv. Så för att vara på våran säkra sida så for vi till jävre på fiskecampen. Men ack vad vi bedrog oss. Fiskar fanns det vi såg dom hela tiden men dom simmade bara förbi betet. Det slutade med att vi fick köpa fisk där som dom hade fångat på morrgonen. Marcus tyckte det var spännande att vara på bryggorna men det tyckte inte jag var bara nervös hela tiden.


Idag söndag var det dax för kräftskiva dom ser ju riktigt goda ut men tyvärr så tycker jag ju inte om dom.

Det blev räkor för oss icke kräftätare och det var gott kan jag lova.
Så nu är denna trevliga helg kommit till sin ända och vi är åter hemma i norrfjärden igen och vardagen ska ta vid.


Har även hunnit hända lite på fotbollsfronten i helgen. Felica har varit på sin första cup. Och där gick det superbra. Det blev en vist och två oavgjorda matcher och Felicia var överlycklig. Han tyvärr inte fara och se nån match men snart ska dom ha cup igen och då ska jag dit och sitta och hejja.
Matilda var och spelade en match på fotbollensdag i öjebyn. Dom mötte svensbyn och det blev vinst med 4-0
Idag har Sebastian varit iväg och spelat en seriematch mot SAIK. Mycket spännande match måste jag säga där Öjebyn tyvärr drog det kortaste strået och förlorade med 5-6.

Inga kommentarer: