20 juli 2009

Storfrämmande

Idag blev man nästan tagen på sängen. Sov ju i och för sig väldigt länge måste jag ju erkänna klev nog inte upp förrän kring 09.30 inte långt där efter så kom Åsa, Helena, Anna och Daniel förbi och hälsade på. Dom har tänkt komma förbi nu i ett halvår tror jag och nu blev det äntligen av. Hade dagen till äran bakat en supergod dumle kladdkaka, den måste ju då ha varit god i alla fall för det blev inte mycket kvar.

Efter lunch idag så for Magnus, Felicia och Marcus iväg till tväråträsk så nu är det bara jag, Matilda och Sebban kvar här hemma. Vi ska ta oss en riktig softardag.


Lovade att lägga ut receptet på dumle kladdkakan så här kommer det

DUMLE KLADDKAKA

För 6-8 personer.

Ingredienser

100 g smör
1 påse dumlekolor (120g) eller dumle minibites
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

Gör så här

Smält smöret och dumlekolorna i en gryta. Vispa ägg och socker. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Häll i smör och dumleblandningen. Häll smeten i en smord och bröad (gärna kokos) rund form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Om du inte vill ha den så lös kan du med fördel göra den dagen innan eller att den får kallna helt. Servera med lättvispad grädde.

(TIPS: Blir ännu mer dumle-smak om man drar ner 1 dl på sockret, samt minskar på kakaon med 1-2 msk )

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för gott fika idag. Receptet är nedskrivet, nu ska man bara testa om det blir lika gott när man gör den själv.Hälsningar Åsa

Anonym sa...

Tack för vårt besök och för det goda fikat...Hur ska man kunna toppa detta om du kommer hit??
Det var kul att se hur ni bor.