12 september 2009

Gräsänketiden är över

Idag får jag hem min "Älgjägare". Han kommer hem med massa kött och det är ju inte helt fel. Vi har blivit utan kött dom senaste åren pga att dom skjutit så lite och köttmängden inte varit stor så då har han sålt sin lott istället till sin mor och far för dom är mer förtjusta i älgkött än oss. Vi kan lika gärna äta gris. Men iår har dom skjutit så pass att vi får oss en hel del. Och det är ju inte helt fel så nu måste jag hitta goda krytor med älgkött. Viltkött är ju supergott bara man tilllagar det på rätt sätt för annars blir det så torrt och segt.
Så är det någon som har nåt bra förslag på nåt gott man kan laga med älgkött så tar jag mer än gärna emot det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Mums så gott med älgkött.Mamma brukar göra älgskav i nån god sås som är mumsigt.Även det klassiska receptet där man blandar creme fraishe,grädde,sambal olek o soja..det passar ochså bra med älgkött.Ha det gott!/Helena