20 juni 2009

Midsommar

Midsommar firade vi i bertnäs. Där var det fullt med folk. Dagen börjades med att klä midsommarstången och få den på plats innan det var dax att dansa runt den. Sen blev det mat i mängder. Först bufè, senare under kvällen blev det att grilla kött och innan vi for hem så hann vi med att äta efterätt också. Mellan allt vi stoppade i munnen hann vi faktist med lite annat skoj också. Som tipsrunda där jag självklart vann damklassen. Herrklassen vanns av en liten herre på 5 år så man undrar ju vad gubbarna har för allmänna kunskaper. Sen så blev det kubbstafett det blev två segdragna heat där mitt lag tyvärr inte gick segrande ur striden. Barnen fick ge sig ut på en skattjakt och leta en värdefull skatt. Tyvärr fanns det miljontals objudna mygg med på festen också dom får lära sig lite hyfs tycker jag och inte komma utan inbjudan.
Midsommarstången bärs på sin plats


Själva stommen på midsommarstången har tydligen följt med nästan 20 år och det märktes det knakade friskt när den sattes på plats det var nog bara tur att den höll så till nästa år måste den nog bytas ut gissar jag. Men nu står den då på plats i alla fall och dansen kunde börja
---------------------------------------------------

Idag har det varit ganska så fint väder så en cykeltur hade ju inte varit helt fel men magnus har ju tyvärr ingen cykel så det blev barnen som cyklade och jag och magnus gick. Men imorgon så ska vi och fixa en cykel till magnus med så vi kan fara ut hela familjen och cykla.


Marcus fick åka bakom sebastian. Han tycker det är superkul att åka cykelkärran


Felicia visar att hon kan stå och cykla samtidigt

Matilda i värsta sommarklänningen. Är ju inte att rekomendera att cykla i klänning men vill man vara fin då får man stå ut med att den kanske åker upp när man cyklar


Måste ju bara få visa att det händer lite här hemma just nu också. Framsidan våran är klar nu ska vi bara så och vänta på att gräser växer. Men då har vi hela baksidan kvar men det händer mycket där också så det är inte så himla länge kvar innan vi kan så där också.

Inga kommentarer: